Woekeren met ruimte

Productkenmerken

Auteur: Köper, Noud, Uitgever: Business Contact, 191 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789047002505, Gepubliceerd in 2010. Boeknummer van verkoper: 65128.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Over de inrichting van Nederland

€ 12,05
Op voorraad
Woekeren met ruimte
Woekeren met ruimte

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Woekeren met ruimte" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Woekeren met ruimte

Hoofdtitel Woekeren met ruimte
Ondertitel over de inrichting van Nederland
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Business Contact
Auteur(s) Koper, Noud, Köper, Noud
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-2010
ISBN 9789047002505

Flaptekst Woekeren met ruimte

Over de inrichting van Nederland

In het dichtbevolkte Nederland is ruimte een schaars goed. Dagelijks groeit de behoefte aan vierkante meters voor wonen en werken, natuur en recreatie, infrastructuur, verduurzaming en agrarisch gebied. Doortastend beleid en een uitgekiende samenwerking tussen markt en overheid moeten al deze ruimteclaims combineren. Hiervoor is durf en besluitvaardigheid nodig. Hoe gaat Nederland om met deze zware opgave?

De afgelopen jaren hebben bewezen dat het regelmatig misgaat: zie het dreigende verkeersinfarct in de Randstad, het bestuurlijk moeras rondom grote infraprojecten, de kloof tussen vraag en aanbod op de woningmarkt; de vele verwaarloosde bedrijven - terreinen; de teloorgang van natuur en platteland. De samenwerking tussen betrokken partijen en overheden verloopt gebrekkig; ministeries werken elkaar regelmatig tegen.

Woekeren met ruimte is een kritische beschrijving van hoe Nederland omgaat met de ruimtelijke inrichting van het land. Uit interviews met vele kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap ontstaat een verhelderend en soms onthutsend beeld. In klare taal geeft Köper een kijkje in de keuken van de moeizame besluitvorming, de machtsspelletjes en de belangentegenstellingen.