Zomer van de vriendschap, Oostende 1936

Productkenmerken

Auteur: Weidermann, Volker, Uitgever: Cossee, 158 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789059366077, Gepubliceerd in 2014. Boeknummer van verkoper: 77965.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, Ex Libris op schutblad.

Productbeschrijving

Vertaling Els Snick

€ 9,45
Op voorraad
Zomer van de vriendschap, Oostende 1936
Zomer van de vriendschap, Oostende 1936

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Zomer van de vriendschap, Oostende 1936" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Zomer van de vriendschap

Hoofdtitel Zomer van de vriendschap
Ondertitel Oostende, 1936
Uitgever Cossee, Uitgeverij, Cossee
Auteur(s) Weidermann, Volker
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 192
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2015
ISBN 9789059366077

Flaptekst Zomer van de vriendschap

Oostende, 1936. Een zomervakantie, waarna niemand meer naar zijn 'gewone leven' terug kan keren.

Het zijn prachtige junidagen. Allebei zijn ze Duitsland ontvlucht, de welgestelde Stefan Zweig en de constant onbemiddelde Joseph Roth. Het is de laatste ontmoeting in vrijheid van de schrijvers, beiden in Duitsland vervolgd, verboden en verbrand. Iedereen doet zijn best om nog één keer met de moed der wanhoop het leven te vieren, voordat de wereld daadwerkelijk in brand vliegt.

Een illuster gezelschap probeert in 1936 in Oostende in een zomerse vakantie tot rust te komen, en even de Duitse ellende te vergeten. Sommigen van hen proberen visa te bemachtigen om het Derde Rijk te ontvluchten en ergens ver weg helemaal opnieuw te beginnen.

Te midden van de wanhopige vluchtelingen bevinden zich de wereldberoemde Stefan Zweig en Joseph Roth, al decennialang verbonden door een hechte maar ongelijke vriendschap. Zweig bewondert Roth als een genie. Hij betaalt in Oostende Roths riante drankrekeningen en wordt daarvoor door Roth uitgescholden.

Zweig heeft net zijn huwelijk beëindigd en is uitgeput en melancholiek. Roth daarentegen heeft met de bloedmooie 'champagnemerel' Irmgard Keun onverwacht Liebesglück - al probeert zij hem van de drank af te brengen, en hij haar tot drank te verleiden. Alle drie dromen zij van een ander Duitsland, drie heel verschillende dromen. Irmgard Keun verleidt een naziofficier om aan valse papieren te komen en brengt korte tijd in Amsterdam door met Roth. Roth vertrekt daarna naar Parijs, Zweig ontkomt met zijn secretaresse, die inmiddels ook zijn minnares geworden is, naar Brazilië. Zo is, zoals Thomas Mann het ooit noemde, Oostende 1936 een afscheidsfeest van de Europese cultuur geworden. Weidermanns boek is een schitterend monument voor dit feest.