Bijzondere ervarings-verhalen

Productkenmerken

Auteur: Kuys, Ingeborg, Uitgever: IKProductions, 303 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789081281232, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Darmkanker

€ 11,45
Op voorraad
Bijzondere ervarings-verhalen
Bijzondere ervarings-verhalen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Bijzondere ervarings-verhalen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Darmkanker

Hoofdtitel Darmkanker
Reeks Bijzondere ervaringsverhalen
Uitgever IKProductions
Auteur(s) Kuys, Ingeborg A.M., Kuys, Ingeborg
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 306
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2010
ISBN 9789081281232

Flaptekst Darmkanker

Bijzondere ervaringsverhalen,

darmkanker

Ingeborg Kuys

Na haar autobiografie over colitis ulcerosa

'Vreemde kronkels', en een tweede boek over de ziekte van

Crohn & colitis ulcerosa', verscheen 5 oktober 2010 het derde

boek van Ingeborg Kuys. Dit keer met bijzondere

ervaringsverhalen over darmkanker.

Voor dit boek heeft Ingeborg dertien ervaringsverhalen

van patiënten met darmkanker en mensen uit de

omgeving van deze patiënten gebundeld. Ieder verhaal

wordt belicht vanuit een verschillende achtergrond.

Hamied Firouztash verliet, samen met zijn ouders en drie broers, zijn geboorteland Iran om in Nederland het geluk te vinden. Enkele jaren later overleed vader aan de erfelijke variant FAP. Twee van zijn vier zoons bleken erfelijk belast. Daniel de Lange was partner van de in 2006 aan darmkanker overleden actrice Frédérique Huydts. Hij vertelt op een fantastische manier van hun ontmoeting tot aan haar allerlaatste minuut. Frank Sanders werd in 2007 weduwnaar van tv-persoonlijkheid Jos Brink. Ook zijn bijzondere verhaal werd in dit boek opgenomen. Jonge moeder Miranda Noordermeer heeft de chronische darmziekte colitis ulcerosa en kreeg als gevolg daarvan darmkanker. Harry Nienhuis is op dit moment kankervrij ondanks twee operaties aan de lever door uitzaaiingen. Annemieke Muller onderging twee keer de bijzondere HIPEC-operatie en Wil v.d. Linde en Hans van Oostwaard ontdekten darmkanker op tijd door mee te doen aan een gezondheidscheck/proefbevolkings-onderzoek. De ouders van Dusty van der Tuin verloren hun zoon op 13-jarige leeftijd aan darmkanker; iets dat maar zelden bij kinderen voorkomt. De flamboyante Elisabeth Gloucester geniet zich gek en reisde, tussen haar chemokuren door, de hele wereld rond. Ans van de Ven en Erie Stoef vertellen hun uiteenlopende verhalen rondom HNPCC-Lynch. Frank Wanders stelt alles in het werk zijn leven te verlengen, ondanks uitzaaiïngen in de lever waarvoor hij nog slechts palliatief kan worden behandeld. De chemo slaat aan en naar omstandigheden gaat het eigenlijk heel goed met Frank.

Ieder hoofdstuk is voorzien van beeldmateriaal.

Ondanks de soms verdrietige verhalen, is dit boek op een positieve manier geschreven. De rode draad in veel verhalen is dat deze patiënten en mensen uit hun omgeving het leven sinds hun ziekte léven en meer dan ooit intens genieten van de alledaagse dingen.

In combinatie met de bijdrages van internist-oncoloog Prof. dr. Dick Richel (AMC), maag-darm-leverarts Dr. Evelien Dekker (AMC), internist en Hoogleraar Erfelijke darmkanker Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge (UMC St Radboud) en chirurg-oncoloog Dr. Joost Klaase (MST) ontstaat er een compleet boek dat patiënten, mensen in hun omgeving en zorgverleners een goede indruk geeft van deze ziekte.