Citaten & Aforismen

Productkenmerken

Auteur: Buddingh, C., Uitgever: Het Spectrum, 2e editie, 1049 pagina's, Gebonden met linnen kaft, Nederlands, ISBN: 9789027490513, Gepubliceerd in 2007.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Citaten & Aforismen
Citaten & Aforismen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Citaten & Aforismen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Citaten & aforismen

Hoofdtitel Citaten & aforismen
Reeks Prisma Taal
Uitgever Het Spectrum
Auteur(s) Buddingh', C. / Edens, R. / Storm, R., Buddingh, C.
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 1049
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2003
ISBN 9789027490513

Flaptekst Citaten & aforismen

Een aforisme is een waarheid als een kalfje.'

C. Buddingh'

'Aforismen en citaten zijn de verbale bloemen van ons bestaan (...) en moet je ook als zodanig gebruiken', schrijft Theodor Holman in zijn inleiding bij deze opnieuw bewerkte en uitgebreide heruitgave van C. Buddingh's 'Spectrum Citatenboek' uit 1992, dat in 1967 als 'Citaten-Omnibus' zijn eerste druk beleefde. Niet alleen zijn de titel, de vormgeving en de typografie nieuw, er zijn ook honderden nieuwe citaten toegevoegd, vooral uit de laatste decennia.

Een prachtige uitgave waarin de een zeer uitgebreide verzameling citaten uit Nederland en daarbuiten. De citaten zijn ontsloten door een handig zoeksysteem. Praktisch voor het vinden van citaten bij het schrijven en voor spreekbeurten en natuurlijk een interessant bladerboek. Leuk om te geven, schitterend om te krijgen.

Ook, ja juist in de postmoderne tijd is citeren belangrijk, want als er iets postmodern is, dan is het wel citeren. Daarom is 'de dikke Buddingh' terug van weg geweest, met een opnieuw aangevulde verzameling puntige, pittige en prikkelende uitspraken van wijzen en dwazen uit Oost en West en uit alle eeuwen: van Plato tot Palmen, van Bismarck tot Brusselmans, van Mencius tot Madonna. In dit boek staan duizenden citaten en aforismen, naar onderwerp gerangschikt en per onderwerp chronologisch geordend. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op puntigheid en bruikbaarheid in de meest uiteenlopende situaties. Een biografisch register en een uitgebreid register op sleutelwoorden zorgen ervoor dat men altijd snel het citaat vindt dat men zoekt.

'Citaten & Aforismen' is een bezit voor het leven. Heerlijk om in te bladeren... en om te gebruiken.