De verscheurde stad

Productkenmerken

Auteur: Halbe-Bauer, Ulrike, Uitgever: Barnabas, 123 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789085200574, Gepubliceerd in 2007. Boeknummer van verkoper: 42814.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Een verhaal uit de tijd van de wederdopers

€ 5,45
Op voorraad
De verscheurde stad
De verscheurde stad

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De verscheurde stad" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

De verscheurde stad

Hoofdtitel De verscheurde stad
Ondertitel een verhaal uit de tijd van de wederdopers
Uitgever Jongbloed, Uitgeversgroep, Barnabas
Auteur(s) Halbe-Bauer, U., Halbe-Bauer, Ulrike
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 123
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2007
ISBN 9789085200574

Flaptekst De verscheurde stad

DE VERSCHEURDE STAD

M nster, het jaar 1530. De oogst is mislukt en veel ouders kunnen hun kinderen niet meer te eten geven. De twaalfjarige Kunne treedt daarom als keukenhulp in dienst bij de rijke koopman Knipperdollinck. Vanaf het moment dat de deur van het grote huis achter haar dichtvalt, is ze aan Knipperdollinck overgeleverd. Geen straf, want de rijke man staat bekend als vriend van de armen en behandelt zijn personeel goed.

Kunne vereert Knipperdollinck als haar eigen vader. Maar het duurt niet lang of het dienstmeisje ontdekt dat haar heer een vijand van de bisschop is. Hij neemt regelmatig deel aan gildebijeenkomsten van ambachtslieden, die duidelijk partij kiezen voor de protestanten.

Al snel lopen in het huis van Kunnes heer de wederdopers in en uit. Net als de rest van de huishouding raakt het jonge meisje in hun ban. De twistgesprekken worden met de dag heftiger: er ontbrandt een felle strijd tussen de verschillende religieuze partijen, waarin Kunne steeds verder betrokken raakt ...

De waargebeurde geschiedenis van de wederdopers in M nster wordt in dit boek vanuit een fictieve, persoonlijke invalshoek verteld.

Ulrike Halbe-Bauer werd in 1949 in Warendorf (Westfalen) geboren. Ze is lerares Duits en geschiedenis en woont met haar man in Freiberg.