Dogtroep

Productkenmerken

Auteur: Boer, Noortje, Uitgever: Lava, 320 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789078736042, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, notitie op voorblad.

Productbeschrijving

Zonder CD's

€ 21,75
Op voorraad
Dogtroep
Dogtroep

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Dogtroep

Hoofdtitel Dogtroep
Uitgever Lava Publishers, Lava
Auteur(s) Boer, Noortje
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 320
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2008
ISBN 9789078736042

Flaptekst Dogtroep

PERSBERICHT

Amsterdam, 11 oktober 2008

LAATSTE VOORSTELLING GESPEELD, MAAR DOGTROEP BLIJFT BESTAAN

Op 11 oktober werd de laatste Dogtroep voorstelling gespeeld bovenop de Coentunnel in Amsterdam-Noord. De beeldenpoëzie en tegendraadse creativiteit van Dogtroep zullen voortleven in de herinnering van vele duizenden toeschouwers, maar ook in een boek en een DVD die de groep in dit laatste jaar voortbracht.

BOEK ALS EEN VOORSTELLING

Het rijk geïllustreerde boek "DOGTROEP - 33 jaar beeldend lokatietheater" is opgebouwd als een Dogtroep voorstelling. Het is geen lineair verhaal, maar een schatkist aan beelden en indrukken, waarin veel te ontdekken valt. Het boek bestaat uit 320 pagina's geschiedenis, gesprekken met de makers van Dogtroep, foto's van voor- en achter de schermen, verhalen, anekdotes, essays, schetsen van voorstellingen, brieven, nooit eerder gepubliceerde ideeën, teksten etc.

Alle generaties van Dogtroep hebben meegewerkt aan dit dikke boek vol verwondering en inspiratie. Het bevat ook 2 CD's met de beste Dogtroep muziek van alle tijden. Het kost € 39,90 en verschijnt in een beperkte, genummerde oplage. Elk exemplaar heeft een unieke behandeling gekregen tijdens de laatste voorstelling in september in Amsterdam. Je neemt dus een stukje laatste voorstelling van Dogtroep mee naar huis!

FILM IEDEREEN = DOGTROEP

Ook verschijnt er een DVD met "Iedereen = Dogtroep" een nieuwe documentaire over Dogtroep en de filmversie van de voorstelling NoordWesterWals (NDSM werf 1994/1995).

"Dogtroep is eh... Dogtroep is eh..." Zo begint de film "Iedereen = Dogtroep", gemaakt door oud-Dogtroeper Udo Akemann. Hij ging langs bij de oprichters, de laatste generatie en veel van de makers die in de loop der jaren het gezicht van Dogtroep bepaald hebben. De film maakt duidelijk dat het "eh" uit de openingszin op vele manieren kan worden ingevuld; een sekte, een merk, een opleidingsinstituut en een familie.

De filmversie van Noordwesterwals werd in 1994 opgenomen door ID Cultuur. Het is niet alleen een bewerking van een van de absolute hoogtepunten van Dogtroep (met 1,4 miljoen liter water in de hoofdrol). Het is ook de enige productie die speciaal voor het medium film bewerkt werd en darmee het tamelijk tweedimensionale karakter van een theaterregistratie ontstijgt.

Het boek met de cd's( ISBN 9789078736042) wordt gedistribueerd door Wind Distribution en kost € 39,90