9789023460237 - Opgebouwd uit hetzelfde

Opgebouwd uit hetzelfde

Hoofdtitel Opgebouwd uit hetzelfde
Ondertitel broers en zusters in de literatuur
Uitgever Bezige Bij, De
Auteur(s) Fontijn, Jan
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 255
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2011
ISBN 9789023460237
 

Flaptekst Opgebouwd uit hetzelfde

Sinds enige jaren draait het in de psychiatrie niet meer alleen om de ouder-kindrelatie. Meer en meer wordt ook de broer-zusterrelatie als een belangrijke sleutel gezien voor het analyseren van de psyche. Literatuurhistoricus en biograaf Jan Fontijn is al zijn leven lang gefascineerd door de vaak hartstochtelijke verhoudingen tussen broers en zusters. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn eigen jeugd in een groot, katholiek, Amsterdams gezin, waarover hij op ontroerende wijze heeft geschreven in zijn roman Biefstuk en benzine.

In Opgebouwd uit hetzelfde bestudeert Fontijn de broer-zusterrelaties van een groot aantal bekende auteurs. Hiermee plaatst hij de levens van Arthur Rimbaud, Friedrich Nietzsche, Stendhal, Gustave Flaubert,Willem Frederik Hermans, Jean Genet en anderen in een nieuw licht. Uitvoerig komen elementen als toewijding, wedijver, jaloezie, hartstocht, vijandschap, wreedheid, liefde, inspiratie en rouw aan de orde. Fontijn analyseert hoe de verhoudingen tussen broers en zusters ook literair zijn verwerkt.

Opgebouwd uit hetzelfde is een aanstekelijk boek dat enkele grootheden uit de wereldliteratuur vanuit een verrassend perspectief benadert.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Campert compleet
Campert compleet
★★★★
1971
Campert, Remco / De Bezige Bij
€ 8,95
Info