9789025432065 - De ondergang van het westen

De ondergang van het westen

Hoofdtitel De ondergang van het westen
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur(s) Moyo, D.F.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-2010
ISBN 9789025432065

Flaptekst De ondergang van het westen

Het Chryslergebouw in New York is verkocht - aan Abu Dhabi. Het is typerend voor de stand van de economie: dit symbool van succesvol kapitalisme is niet langer eigendom van de Verenigde Staten.

Om econoom Dambisa Moyo kun je de laatste jaren niet heen. Nadat ze Afrika de les heeft gelezen, is nu het rijke Westen aan de beurt. Moyo laat zien dat we onze moeizaam verworven superioriteit aan het verkwanselen zijn. Wat we dankzij militaire en politieke macht hebben bereikt, geven we nu weg aan het oosten, met name aan China. Macht wordt tegenwoordig uitgeoefend op economisch terrein. Om te overleven zullen we een heel nieuwe machtsstrijd aan moeten gaan.

'Moyo heeft een heldere blik op de recente rampen in onze financiële markten. Haar aanklacht tegen onze apathie is sterk en moedig.' Paul Collier, THE OBSERVER

'We hebben ons van onze handelspartners vervreemd en zien nu onze welvaart achteruit gaan. Moyo heeft een strategie om het evenwicht weer in ons voordeel te doen terugslaan.' Iain Finlayson, THE TIMES

De van oorsprong Zambiaanse econome Dambisa Moyo heeft gewerkt voor Goldman Sachs en voor de Wereldbank voordat ze als schrijfster actief werd. Doodlopende hulp was wereldwijd geruchtmakend.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
De ondergang van het Westen
De ondergang van het Westen
★★★★★
2011
Moyo, Dambisa / Contact
€ 7,95
Info