9789027455420 - Dood van een dissident

Dood van een dissident

Hoofdtitel Dood van een dissident
Ondertitel Alexander Litvinenko en het einde van de Rusische democratie
Auteur(s) Goldbarb, A. / Litvinenko, M.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 393
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2007
ISBN 9789027455420
 

Flaptekst Dood van een dissident

Een waar gebeurd verhaal dat leest als een spannende spionagethriller.

Op 23 november 2006 sterft de voormalige Russische geheim agent Alexander Litvinenko in Londen aan de gevolgen van een vergiftiging met het zwaar radioactieve Polonium-210. Alles wijst direct op betrokkenheid van de Russische geheime dienst. Sporen van het Polonium worden aangetroffen in hotels en vliegtuigen, en Litvinenko wees zelf vanaf zijn sterfbed zijn voormalige werkgevers in het Kremlin aan als de opdrachtgevers voor deze moordaanslag.

In Dood van een dissident vertelt zijn vrouw Marina Litvinenko, samen met zijn woordvoerder en goede vriend Alex Goldfarb, voor het eerst het hele verhaal van de vermoorde ex-spion. Wie was Alexander Litvinenko? Waarom vluchtte hij in 2000 naar Londen? Wat maakte hem tot een doelwit van de Russische geheime dienst?

Alex Goldfarb, directeur van de International Foundation for Civil Liberties, raakte in de jaren negentig bevriend met Litvinenko en hielp hem en zijn gezin in 2000 bij hun vlucht naar Londen.

Marina Litvinenko was getrouwd met Alexander Litvinenko. Zij besloot ter nagedachtenis aan haar man dit boek te schrijven.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Prijs
Dood van een dissident
Dood van een dissident
★★★★
2007
1
Goldfarn, Alex - Litvinenko Marina / Het Spectrum
€ 8,20
Info