9789035131606 - Ik wou wel weer een beetje ziek zijn

Ik wou wel weer een beetje ziek zijn

Hoofdtitel Ik wou wel weer een beetje ziek zijn
Ondertitel honderd gedichten waarvan je beter wordt
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Auteur(s) Molegraaf, M.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 127
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2007
ISBN 9789035131606
 

Flaptekst Ik wou wel weer een beetje ziek zijn

IK WOU WEL WEER EEN BEETJE ZIEK ZIJN

SAMENGESTELD DOOR

MARIO MOLEGRAAF

Zieken worden bijna nóg zieker van alle boeketten en fruitmanden waarmee ze worden bedacht. Nu is er eindelijk een cadeau waarvan je béter wordt, een bundel met de mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten over ziekte en beterschap.

Poëzie van Martin Bril, Ida Gerhardt, Ingmar Heytze, Ramsey Nasr, Hagar Peeters, Leo Vroman en vele anderen over amandelknippen en tropenkoorts, psychiaters en verzekeringsartsen, spoedopname en intensive care, de planeet die 'ziekcnhuis' heet. Honderd heldere en verhelderende gedichten, waarin vrolijkheid niet verboden is. Honderd manieren om te demonstreren: zo helpt poëzie. De gedichten zijn zo gerangschikt dat ze een verhaal vertellen. Een verhaal dat bestemd is voor iedereen, voor zieken en gewonden. Maar toch het meest voor 'als het bezoekuur is verstreken'. Fijner bezoek dan deze dichters valt nauwelijks te bedenken.

Mario Molegraaf stelde eerder, met Hans Warren, de succesvolle bloemlezingen Ik heb alleen woorden (over afscheid en rouw) en Geluk, dat kan wel jaren duren (over het huwelijk) samen. Hij is de auteur van Het wekkertje van 23:34 over zijn dagen met en zonder Hans Warren. In 2006 publiceerde hij de verrassende gids Wijn in een notendop.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Ik wou wel weer een beetje ziek zijn
Ik wou wel weer een beetje ziek zijn
★★★★★
2007
Diversen / Bert Bakker
€ 7,95
Info