9789044610840 - Zadelpijn en ander damesleed

Zadelpijn en ander damesleed

Hoofdtitel Zadelpijn en ander damesleed
Uitgever Prometheus, Uitgeverij
Auteur(s) van Sambeek, Liza
Druk 29e druk
Taal Nederlands
Pagina's 302
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789044610840
 

Flaptekst Zadelpijn en ander damesleed

Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen. Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer.

Achter de naam Liza van Sambeek gaat een schrijversduo schuil. Na hum debuut Zadelpijn en ander damesleed, dat door pers en publiek juichend werd ontvangen, verscheen het eveneens zeer succesvolle vervolgboek Het Verwende Nest.

Zadelpijn is succesvol verfilmd voor de televisie met onder anderen de topacteurs Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat.

Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.' EI.SEVIER

Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend, en niet altijd vrouw-vriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.' DE VOLKSKRANT

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Zadelpijn en ander damesleed
Zadelpijn en ander damesleed
★★★★
2007
31
Sambeek, Liza van / Prometheus
€ 5,95
Info