9789045802398 - De waterrat van Wanchai

De waterrat van Wanchai

Hoofdtitel De waterrat van Wanchai
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur(s) Hamilton, Ian
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 336
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2011
ISBN 9789045802398

Flaptekst De waterrat van Wanchai

Ava is werkelijk uniek. Je zou haar kunnen bestempelen als een Chinees-Canadese Liesbeth Salander met een zwak voor Vuitton-tassen. In tegenstelling tot Stieg Larssons heldin beschikt ze over prima sociale vaardigheden, waardoor ze vertrouwelijke informatie en verduisterde financiële geldstromen boven tafel weet te krijgen zonder (nou ja, meestal) geweld te gebruiken.' Een Amerikaanse lezer

Ava Li is een jonge, Chinees-Canadese forensisch accountant, gespecialiseerd in het innen van grote uitstaande schulden. Ze werkt voor 'Oom', een oude man in Hongkong die mogelijk banden heeft met de Chinese maffia. Ava is klein van stuk en tenger, je ervaart haar niet snel als bedreigend. Maar door haar slimheid en haar onorthodoxe methodes slaagt ze waar anderen falen.

In De waterrat van Wanchai wordt Ava Li door Oom gevraagd een oude vriend van hem te helpen. Diens neef heeft nog vijf miljoen pond te goed van een visverwerkingsbedrijf dat een grote order in de wacht had gesleept voor de levering van gekookte garnalen aan een supermarktketen. De neef heeft een en ander voorgefinancierd. Na levering zou hij zijn geld terugkrijgen. De leverantie ging echter niet door, en nu zijn het bedrijf en het geld van de aardbodem verdwenen.

Ava Li's zoektocht brengt haar onder andere van Toronto naar Hongkong en de Maagdeneilanden, maar pas in Guyana vindt ze haar gelijke...

De waterrat van Wanchai is het eerste deel van een reeks met Ava Li in de hoofdrol. Ian Hamilton gunt de lezer een prachtige kijkje achter de schermen van de internationale schaduweconomie: gesjoemel in de wereld van het vastgoed, de voedingsindustrie, de gokwereld en de belastingparadijzen. Dat alles rondom Ava Li, een heldin om nooit meer te vergeten.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
De waterrat van Wanchai
De waterrat van Wanchai
★★★★★
2011
Hamilton, Ian / Mouria
€ 8,95
Info