9789047200093 - Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham Clinton

Hoofdtitel Hillary Rodham Clinton
Ondertitel de biografie
Uitgever Artemis & Co
Auteur(s) Gerth, J. / Van Natta, D.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 438
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2007
ISBN 9789047200093
 

Flaptekst Hillary Rodham Clinton

Een onthullend portret van de meest fascinerende en controversiële vrouw van Amerika

Terwijl de strijd om de kandidatuur voor de Democratische Partij met de dag heviger wordt, neemt ook de belangstelling voor de achtergrond van de voormalige First Lady toe. Welk pact sloot zij met haar echtgenoot om hun beider ambities te bevredigen? Hoe overleefde zij de ups en downs in zijn carrière en in die van haar? Wat was haar rol in het Whitewater-schandaal? Wat was de basis voor de jarenlange rivaliteit tussen Hillary Clinton en Al Gore? Hoe bouwde zij als senator de politieke machine op die haar gooi naar het presidentschap voorbereidde? Hoe verhoudt de publieke Hillary zich tot de vrouw die achter de schermen een op strikte loyaliteit, keiharde discipline en geheime afspraken gebaseerde organisatie runt? Hoe kwam zij tot haar controversiële stemgedrag aangaande de oorlog in Irak? Wie financiert haar campagne? En ten slotte: wat drijft de vrouw die van jongs af wist dat zij niet alleen de vrouw achter en naast haar man wilde zijn, maar uiteindelijk ook zijn plaats wilde innemen als de machtigste regeringsleider van de wereld?

Voor Hillary Rodham Clinton - De biografie interviewden Gerth en Van Natta honderden getuigen - familie, vrienden, klasgenoten, collega's en rivalen - om erachter te komen hoe Hillary Clinton werkt. Als vrouw, als politica, maar vooral als de architect van haar eigen leven.

Niemand in de Verenigde Staten heeft ooit zo'n leven geleid - First Lady, senator en wellicht president - en deze biografie is een absolute aanrader voor iedereen die zich een mening wil vormen over Hillary Clinton.

Met het verschijnen van dit boek bekronen de auteurs - Pulitzerprijswinnaars Jeff Gerth en Don Van Natta Jr., beiden werkzaam bij The New York Times - jaren van onderzoek naar het politieke en persoonlijke leven van Hillary Rodham Clinton.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Prijs
Hillary Rodham Clinton
Hillary Rodham Clinton
★★★★★
2007
Gerth, Jeff / Artemis & Co.
€ 7,70
Info