9789050187978 - Leve Nederland

Leve Nederland

Hoofdtitel Leve Nederland
Ondertitel over dromers en doorzetters, leiders en vernieuwers, helden en idealisten
Uitgever Balans, Uitgeverij
Auteur(s) Groenhuijsen, Ch.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 285
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789050187978

Flaptekst Leve Nederland

Nederlanders klagen graag en veel. Het is niet goed of het deugt niet. Dat is het beeld dat we van onszelf hebben. Maar klopt dat wel? Natuurlijk, er wordt heel wat gemopperd, maar daar tegenover staan veel Nederlanders die opgewekt de handen uit de mouwen steken en energiek creatieve oplossin-gen bedenken voor hun problemen.

In dit boek gaat Charles Groenhuijsen op zoek naar de landgenoten die het anders en vooral beter doen dan alle sombere borreltafelpraat doet vermoeden. Hij ontmoet allochtone scholieren die in rap tempo hun onderwijsachterstand inhalen en hun ouders die in grote aantallen een eigen bedrijf beginnen. Wijkbewoners die initiatieven nemen om hun buurt veiliger en leefbaarder te maken. Ondernemers die een autofabriek beginnen. En Nederlanders die onzichtbaar en belangeloos ouderen, zieken en zwakken helpen.

Groenhuijsen analyseert ook de Haagse politiek. Waar gaan politici van uit? Kiezen ze voor een pessimistische boodschap waar mensen zelden sterker van worden? Of kiezen ze heel optimistisch voor de individuele kracht van hun kiezers en roepen ze hen op meer eigen verantwoordelijkheid te nemen?

Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent voor het NOS Journaal en is nu werkzaam als freelance journalist. Zijn vorige boek, Amerikanen zijn niet gek, groeide uit tot een bestseller.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Leve Nederland
Leve Nederland
★★★★★
2006
2
Groenhuijsen, Charles / Balans
€ 4,95
Info