9789058313447 - Duizend dagen in Toscane

Duizend dagen in Toscane

Hoofdtitel Duizend dagen in Toscane
Ondertitel met vele authentieke recepten
Uitgever Uitgeverij Rainbow bv
Auteur(s) de Blasi, M.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 349
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2005
ISBN 9789058313447

Flaptekst Duizend dagen in Toscane

Marlena de Blasi

Duizend dagen in Toscane

In het Italiaanse dorp San Casciano dei Bagni ontwikkelen vriendschappen zich tijdens vele gezamenlijke maaltijden. Hier gaan de Amerikaanse chef-kok Marlena de Blasi en haar Venetiaanse echtgenoot, Fernando, op zoek naar de ingrediënten voor het goede leven.

Het echtpaar heeft Venetië verlaten om op dit plekje - waar Toscane, Umbrië en Lazio samenkomen - te gaan wonen tussen tweehonderd dorpelingen, oeroude olijfgaarden en Etruskische warmwaterbronnen.

Ze nemen hun intrek in een nauwelijks gerenoveerde voormalige stal en raken al snel bevriend met Barlozzo, die zichzelf beschouwt als een soort dorpshoofd. Met hem als gids bezoeken ze seizoensfeesten waar ze proeven van geroosterd landbrood, bedruppeld met versgeperste olijfolie, en ontdekken ze simpele osterias waar het diner wordt klaargemaakt met wat er die dag is gevangen of geoogst. Barlozzo maakt hen deelgenoot van alles wat hij weet, van oude medicinale drankjes tot Toscaanse boerentradities. Maar hij heeft ook geheimen en één ervan heeft te maken met de mooie Floriana...

www.sirene.nl

Isbn 90 5831 344 1

[barcode]

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Prijs
Duizend dagen in Toscane
Duizend dagen in Toscane
★★★★
2005
Blasis, Celeste de / Sirene
€ 14,45
Info