9789059115064 - Vaders fanfare, Moeders koor

Vaders fanfare, Moeders koor

Hoofdtitel Vaders fanfare, Moeders koor
Ondertitel muziek en zang als het cement in de samenleveing
Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij
Auteur(s) van Nieuwenhuizen, B.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 138
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-2007
ISBN 9789059115064
 

Flaptekst Vaders fanfare, Moeders koor

Direct naast het voetballen behoort het amateurmuziek en zangleven tot de grootste vrijetijdsbesteding in Nederland. Maar liefst een miljoen mensen in ons land zingen in een koor of spelen in een muziekkorps.

Jonge mensen, oudere mensen, van tien tot tachtig jaar! Vele duizenden koren en korpsen zijn aactief in de bijna 500 gemeenten die Nederland telt en in de samenleving. Ze spelen en zingen op koninginnedag en Bevrijdingsdag, ze zijn er op de 4e Mei. Ze begeleiden het bloemencorso en de carnavalsoptocht, ze fleuren de intocht van de Avondvierdaagse op en het kampioenschap van de voetbalclub.

Talloze kerkelijke vieringen worden door korpsen en koren opgeluisterd. In Brabant en Limburg gaat bij een processie 'de harmonie' voorop. En in menige Protestantse Kerk vertolkt het koor in de Paastijd Bach.

Als Sint Nicolaas in november aankomt begeleidt de fanfare het kindergezang. En wat zou de kersttijd zijn zonder de inzet van onze koren?

'Soli Deo Gloria', Sint Caecilia', en 'Kunst aan het Volk', alle 'zuilen' lieten een eeuw terug hun eigen klanken horen!

Na een volle eeuw bestaan deze verenigingen nog steeds. Veelal ontdaan van de scheidslijnen van weleer, maar nog voluit klinkend voor de hele gemeenschap!

Oud-journalist Bert van Nieuwenhuizen brengt een vrolijk en welgemeend eerbetoon aan Vaders Fanfare, Moeders Koor, in veel gemeenschappen nog altijd het samenbindend cement in de samenleving!

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Vaders fanfare, moeders koor
Vaders fanfare, moeders koor
Muziek en zang als het cement in de samenleving
★★★★
Nieuwenhuizen, B. Van / Aspekt
€ 5,95
Info
Vaders fanfare, moeders koor
Vaders fanfare, moeders koor
★★★★★
2007
Nieuwenhuizen, Bert van / Aspekt
€ 7,95
Info