9789061095873 - Thijsse's Hof

Thijsse's Hof

Hoofdtitel Thijsse's Hof
Ondertitel tachtig jaar natuurontwikkeling
Reeks Miniaturen reeks
Uitgever Bekking & Blitz uitg.
Auteur(s) Londo, G.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 128
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2006
ISBN 9789061095873
 

Flaptekst Thijsse's Hof

Onze natuur was in vroeger eeuwen onvoorstelbaar rijk. Allerlei fraaie inheemse plantensoorten kwamen algemeen voor. En wat je dagelijks in bloemrijke graslanden, bermen en bosranden zag groeien, hoefde je niet zo nodig ook nog eens in de tuin te kweken. In tuinen ging de belangstelling juist uit naar het cultiveren van uitheemse soorten. Dat is lange tijd zo gebleven.

Pas eind 19e en begin 20e eeuw ontstond meer belangstelling voor wilde planten, ook in de tuin. In die tijd bepleitte Thijsse de aanleg van 'instructieve plantsoenen', waar niet alleen schoolkinderen maar ook volwassenen kennis zouden kunnen maken met onze inheemse flora en fauna.

Thijsse's ideaal kon verwezenlijkt worden toen hij ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag van de gemeente Bloemendaal (waar hij woonde) een stuk grond in het Bloemendaalse Bos ter grootte van twee hectaren cadeau kreeg. Hij kon daarop zijn hartenwens van een instructief plantsoen te realiseren. Dat leidde in 1925 tot 'Thijsse's Hof', inmiddels Nederlands oudste heemtuin en het vroegste voorbeeld van natuurontwikkeling. Men kan er kennismaken met de belangrijkste levensgemeenschappen van onze kalkrijke duinen.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Prijs
Thijsse's Hof
Thijsse's Hof
★★★★
2006
Londo, Ger / Bekking & Blitz
€ 8,70
Info