9789086840076 - Roze is een kleur

Roze is een kleur

Hoofdtitel Roze is een kleur
Ondertitel zoektochten naar een eend in Myanmar
Uitgever IJzer, Uitgeverij
Auteur(s) van der Ven, J.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 267
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789086840076
 

Flaptekst Roze is een kleur

Joost van der Ven (Bilthoven, 1940) was Inspecteur Natuurbehoud bij Staatsbosbeheertot 1985 en vervulde daarna diverse functies bij Wetlands International en andere organisaties. Hij werkte als Landbouwattaché bij onze ambassades in West- en Centraal-Afrika, Parijs en Moskou. In Nederland zat hij in vele besturen van natuurorganisaties. Hij was onder meer voorzitter van Vogelbescherming en de eerste voorzitter van Stichts Landschapsbeheer. Jarenlang werkte hij mee aan de TV-filmserie van ZDF, Paradiese aus Menschenhand, die in 1978 de 'Goldene Kamera' kreeg. In de afgelopen jaren schreef hij een viertal boeken over de natuur in Kyrgizië (Centraal-Azië).

Van der Ven leidde tussen 1999 en 2006 een tiental expedities naar Myanmar. Doel van de expedities was meer te weten te komen over de natuur in het noordelijk deel van Myanmar, een gebied dat jarenlang nauwelijks meer door westerlingen kon worden bezocht. Tijdens de expedities werd vooral gezocht naar de uitgestorven gewaande Rozekopeend. De vraag was of de Rozekopeend in afgelegen junglemoerassen zou hebben kunnen overleven? Was het juist dat de eend in 1935 voor het laatst was waargenomen? Dit boek geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot deze geheimzinnige eend.

Het plaatst de eend ook te midden van de politiek van een land dat geregeerd wordt door generaals en door de westerse boycot van de rest van de wereld wordt geïsoleerd. Dit boek zoekt daarnaast antwoord op vragen hoe wij in het westen dienen om te gaan met waarden, illusies, eenden en mensen.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Roze is een kleur
Roze is een kleur
★★★★
2007
Ven, Joost van der / IJzer
€ 9,95
Info