9789460031977 - De daders en de meelopers

De daders en de meelopers

Hoofdtitel De daders en de meelopers
Ondertitel wie is wie in de kredietcrisis
Uitgever Balans, Uitgeverij
Auteur(s) Driehuis, Gerard
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 158
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2009
ISBN 9789460031977
 

Flaptekst De daders en de meelopers

De economische crisis is geen natuurverschijnsel en was niet onvermijdelijk. Integendeel, deze crisis werd veroorzaakt door mensen mannen, om precies te zijn. Mannen die door machtshonger, inhaligheid of onvermogen een economisch drama van ongekende omvang hebben gecreëerd.

In De daders en de meelopers portretteert Gerard Driehuis de belangrijkste daders en hun meelopers. Van de zelfverzekerde Alan Greenspan (Amerikaanse centrale bank) tot de machtshongerige Graaf Lippens (Fortis). Van de pedante Nout Wellink (De Nederlandsche Bank) tot de overspannen Michel Tilmant (ING). Van meesteroplichter Bernard Madoff tot supercommissaris Wim Kok. Van de snoeiharde Richard Fuld (Lehman Brothers) tot de contactgestoorde Rijkman Groenink (ABN AMRO).

Wat hebben de daders en de meelopers gemeen? Wat verdienden ze? Hoe gedroegen ze zich? Wat waren hun drijfveren? Wat was de rol van bonuscultuur? Wat kunnen we van hun gedrag leren? De daders en de meelopers geeft antwoord op prangende vragen over de moraal aan de top.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
De daders en de meelopers
De daders en de meelopers
★★★★★
2009
Driehuis, Gerard / Balans
€ 6,95
Info