9789460040436 - Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Hoofdtitel Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie
Ondertitel boek- en prentverzamelaars 1750-2010
Uitgever Vantilt, Uitgeverij
Auteur(s) Buijnsters, Piet J.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 512
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 03-2010
ISBN 9789460040436
 

Flaptekst Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie

Verzamelen is topsport. Het vergt speurzin, doorzettingsvermogen, geduld en vooral inventiviteit. In de Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie beschrijft Piet J. Buijnsters de tot op heden min of meer verborgen wereld van particuliere boek- en prentverzamelaars. Als pioniers en trendsetters hebben zij met hun collecties altijd de grondslag gelegd voor de publieke musea en bibliotheken. Zij beheren samen eigenlijk een soort schaduw-'Collectie Nederland', met een zeker zo lange traditie.

Na zijn 'Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat', waarin de handelaren centraal stonden, richt Buijnsters nu de aandacht op de verzamelaars vanaf 1750 tot heden. Hij beschrijft hun passies en teleurstellingen, de opkomst en het verdwijnen van populaire verzameltrends en ten slotte de confrontatie met internet, die ook in de verzamelaarswereld tot een koerswijziging dwong. Mede op basis van talrijke gesprekken en persoonlijke ervaringen tekent de auteur een profiel

van allerlei bijzondere figuren uit heden en verleden. Met zijn nauwkeurige documentatie en vele foto's is dit nieuwe standaardwerk uiterst aantrekkelijk voor een breed publiek van geïnteresseerden in de wereld van boek en prent. De 'Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie' is een boek voor liefhebbers, geschreven door een liefhebber.

Aanbod

Hieronder staat het aanbod van tweedehands titels vermeld:

Afb. Titel Conditie Jaar Editie Auteur / Uitgever Verkoper Prijs
Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie
Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie
★★★★
Buijnsters, P.J / Vantilt
€ 19,50
Info
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
★★★★★
2010
Buijnsters, Piet J. / Vantilt
€ 39,95
Info