Multatuli een zelfportret

Productkenmerken

Auteur: Dekker, Eduard Douwes, Uitgever: Bert Bakker, 355 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789035134362, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Het leven van Eduard Douwes Dekker door Multatuli verteld

€ 28,45
Op voorraad
Multatuli een zelfportret
Multatuli een zelfportret

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Multatuli een zelfportret" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Multatuli. Een zelfportret

Hoofdtitel Multatuli. Een zelfportret
Ondertitel het leven van Eduard Douwes Dekker door Multatuli verteld
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Bert Bakker
Auteur(s) Multatuli, Dekker, Eduard Douwes
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 358
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 04-2010
ISBN 9789035134362

Flaptekst Multatuli. Een zelfportret

Een donderslag, een aardbeving _ er is nauwelijks een passende metafoor te bedenken voor de schok die Max Havelaar bij zijn verschijnen in 1860 teweegbracht in de Nederlandstalige letteren en de Nederlandse maatschappij. En het bleef niet bij dit ene boek.

Met zijn 'klewangwettende krijgszangen': beschouwingen, brochures en vooral Ideeën over de toestand in Nederlands-Indië, over politiek, armoede, godsdienst, de positie van de vrouw en tal van andere onderwerpen, bracht Multatuli de samenleving in beroering. Zijn meeslepende stijl, originaliteit en sarcasme leverden hem bewonderaars op, maar ook tegenstanders: mensen die bang waren voor zijn vaak radicale denkbeelden en schrokken van zijn gloeiende taal.

Hoe veelzijdig en universeel Multatuli ook was, zijn werk was altijd gebaseerd op zijn persoonlijke doen en laten. En al heeft hij zich nooit gezet aan een officiële autobiografie, zijn boeken en talloze brieven bevatten alle materiaal voor een zelfportret, dat door geen biografie geëvenaard kan worden.

Honderdvijftig jaar nadat hij Max Havelaar schreef, verschijnt daarom Multatuli. Een zelfportret. Het is een keuze uit Multatuli's boeken en vooral ook brieven waarin de schrijver een onovertroffen _ zij het uiterst subjectief _ beeld geeft van zijn bewogen leven. De fragmenten zijn van verbindende teksten en commentaar voorzien door neerlandicus Dik van der Meulen, die zijn monumentale biografie over Multatuli in 2003 met de ako Literatuurprijs zag bekroond, historicus Cees Fasseur, die naam maakte met boeken over Indië en het koningshuis, en emeritus hoogleraar cultuurwetenschappen Hans van den Bergh, medebezorger van Multatuli's Volledige werken.