Fractals

Productkenmerken

Uitgever: Epsilon, 56 pagina's, Ingenaaid met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789050410687 (ISBN10: 9050410685), Gepubliceerd in 2001.

Productbeschrijving

Zelfgelijkendheid en gebroken dimensies.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Fractals
Fractals

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Fractals" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Fractals

Hoofdtitel Fractals
Ondertitel zelfgelijkendheid en gebroken dimensie
Reeks Zebra-reeks
Uitgever Epsilon Uitgaven, Epsilon
Auteur(s) Hoveijn, I. / Scholtmeijer, J.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 54
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 08-2001
ISBN 9789050410687

Flaptekst Fractals

Hoe lang is de kust van Noorwegen? Hoe beter je meet, hoe langer hij wordt! Dit vreemde effect wordt verklaard door het feit dat de kustlijn eigenlijk een fractal is. fractals zijn meetkundige objecten, net zoals cirkels en lijnen, maar dan extreem grillig. In de natuur komen fractals overal voor, bijvoorbeeld in de structuur van een varenblad of van een bliksemschicht. Wiskundig gezien zijn fractals fascinerende figuren. Niet alleen omdat ze vaak prachtige plaatjes opleveren, maar ook omdat ze onze meetkundige intuïtie op z'n kop kunnen zetten. In dit boekje worden de soms vreemde eigenschappen van fractals bekeken. Zo zul je onder meer ontdekken dat een fractal "structuur op elke schaal" heeft, en een dimensie van 1,5 kan hebben!

Igor Hoveijn is wiskundige en werkt onder meer voor de Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen. Jan Scholtmeijer is docent wis- en natuurkunde aan de Christelijke Scholengemeenschap Comenius te Leeuwarden.