Leven met een winterdepressie

Productkenmerken

Auteur: Meesters, Ybe, Uitgever: Bohn Stafleu Van Loghum, 103 pagina's, Ingenaaid met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789031339129 (ISBN10: 9031339121), Gepubliceerd in 2002.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Leven met een winterdepressie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Leven met een winterdepressie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Leven met een winterdepressie

Hoofdtitel Leven met een winterdepressie
Reeks Van A tot ggZ
Uitgever Springer Media B.V., Bohn Stafleu Van Loghum
Auteur(s) Meesters, Y., Meesters, Ybe
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 103
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 09-2002
ISBN 9789031339129

Flaptekst Leven met een winterdepressie

Winterdepressie komt alleen in het winter-halfjaar voor. In het voorjaar en de zomer is er met de mensen die aan de stoornis lijden niets bijzonders aan de hand. Maar ieder najaar slaan klachten als moeheid, lusteloosheid, een grotere behoefte aan slaap en een geleidelijk somber wordende stemming toe. Sommige patiënten overkomt dit al van jongs af aan.

De laatste jaren is echter duidelijk geworden dat er wel degelijk iets aan te doen is. Met opvallend succes wordt bijvoorbeeld sinds een aantal jaren lichttherapie toegepast: toediening van intensief kunstlicht gedurende 'de donkere maanden van het jaar'. In dit boekje wordt ingegaan op mogelijke oorzaken en gevolgen van een winterdepressie en worden verschillende behandelmogelijkheden besproken.

Leven met een winterdepressie verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. De boeken in deze reeks zijn voor zowel de professional als de cliënt uiterst bruikbaar om meer inzicht in diverse stoornissen te krijgen